Huidaandoeningen

Huidaandoeningen

Alle informatie over de huidaandoeningen bij schoonheidssalon Esthetica in Zuidhorn.

Acne informatie

Acne is een aandoening van de talgklierfollikel. Ongeveer 70%-95% van alle pubers in de leeftijd van 15-18 jaar hebben acne laesies die met name in het gelaat en het bovenste deel van de romp voorkomen. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen.

Meer weergeven

Esthetica Schoonheidssalon is aangesloten bij de branchevereniging ANBOS en gespecialiseerd in en gecertificeerd voor het behandelen van acne. Door deze officiele specialisatie is vergoeding door uw zorgverzekeraar in de meeste gevallen mogelijk. Raadpleeg hiervoor uw polis. Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer weergeven

Rosacea is een chronische inflammatoire (met ontsteking gepaarde gaande) aandoening. Zichtbaar kunnen zijn papels, pustels, roodheid en teleangiectasieen (couperose). Het komt meestal voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar.
Rosacea is symmetrisch aanwezig op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Soms ook in de nek, behaarde hoofd, op de romp en de ledematen).
Kenmerkend is het telkens terugkeren van  momenten van roodheid, couperos, papels, pustels en vocht. Commedonen (mee-eters) komen niet voor. 

Meer weergeven