Advies

Huidverzorgingsadviezen

De beste manier om huidveroudering en/of rimpelvorming zo lang mogelijk uit te stellen is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het goed verzorgen van uw huid. Vaak is de huid niet alleen droog, vet, gevoelig of vochtarm. Daarom hebben de verschillende delen van het gelaat hun eigen verzorging nodig. Een gelaat kan bijvoorbeeld zowel plaatselijk gevoelig als vochtarm zijn.

 

Advies voor dagelijkse huidverzorging

De volgende stappen kosten slechts weinig tijd en zijn eenvoudig toe te passen.

 

Reinigen

Een eerste vereiste om uw huid er optimaal uit te laten zien is reinigen. Hiervoor zijn zachte milks en oliën beschikbaar, specifiek afgestemd op uw huidtype.

Reiniging is belangrijker dan u denkt. Uw huid heeft de functie ervoor te zorgen dat er ‘niets’ intrekt.
Daarom hebt u hulpmiddelen nodig om de actieve werkstoffen van de crèmes in de huid te brengen.
Voordat deze werkstoffen iets kunnen doen zijn er drie barrières te nemen.

1. Oppervlakkige vervuiling
Allereerst dient u de oppervlakkige vervuiling van alledag te verwijderen met een voor uw huidtype geschikte reinigingsmilk.
2. Talgfilm
De reinigingsmelk verwijdert niet de zich op de huid bevindende talgfilm. Hiervoor gebruikt u een speciale crème waarmee de zuur-vette talgfilm verwijderd wordt.
3. Verhoornde cellen
Voor het inbrengen van werkstoffen dient vooral de hoornlaag dunner gemaakt te worden. Hiervoor gebruikt u een ‘bio softpeeling’ of ‘lysing’ die geschikt is voor dagelijks gebruik en goed verdragen wordt.
Een belangrijk effect dat u bereikt is een versnelde celdeling, dus vernieuwing. De huid moet worden gedwongen tot versnelde celdeling wat leidt tot een duidelijk zichtbare verbetering van uw huid.

Let er op dat uw lotion en milk zo samengesteld zijn dat deze een versterkende, aanvullende en voorbereidende werking hebben op de crèmes die u daarna gebruikt.

 

Voeden en herstellen

Iedere avond na het reinigen van uw huid een nachtcrème aanbrengen die de schade aan uw huid herstelt en deze ‘in conditie’ brengt.
Nachtcrèmes zijn crèmes, waarbij de actieve werking voorop staat. Zij stimuleren en bevorderen huidverbeteringen. Dit proces gebeurt ’s nachts het meest optimaal omdat uw huid dan minder tot geen bescherming nodig heeft. Er is geen uv-licht, geen/minder cv en minder luchtvervuiling van buiten aanwezig.

 

Beschermen

Overdag wordt uw huid blootgesteld aan straling van kunst- en zonlicht, temperatuurwisselingen, stof, sigarettenrook en natuurlijk de algemene luchtvervuiling.
U beschermt uw huid tegen deze externe factoren door het gebruik van een dagcrème die afgestemd is op uw huidtype met natuurlijke bescherming tegen uv-A en uv-B (SPF).
80% van de huidveroudering door externe factoren kan namelijk worden voorkomen door goede bescherming.

 

Extra voeding

Door eenmaal per week 20 minuten de tijd te nemen voor een masker geeft u uw huid extra verzorging.
Een praktijkvoorbeeld: Stel u heeft een droge huid maar daarnaast heeft uw huid ook versteviging of kalmering nodig. U richt uw dagelijkse verzorging in dit geval op uw droge huid en verzorgt uw huid eens per week met een masker gericht op versteviging of kalmering.
Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om uw huid goed te houden of te krijgen.

 

Daag uw huid uit

Gebruik niet het hele jaar door dezelfde crème. Er treedt gewenning op en uw huid wordt als het ware ‘lui’. U prikkelt uw huid tot het aanzetten van nieuwe activiteit door te wisselen van crèmes. Een mooi moment voor verandering is bij het wisselen van de warme jaargetijden (voorjaar/zomer) naar de koudere jaargetijden (herfst/winter). Uw huid heeft in deze perioden ook andere behoeften.

 

De specifieke crèmes

De huid van de ogen en hals bevat minder talgkliertjes waardoor deze van nature minder tegen externe factoren worden beschermd. De eerste tekenen van huidveroudering zijn meestal op deze plaatsen het eerste zichtbaar.
Het gebruik van een oogcrème en/of halscrème is daarom vanaf de leeftijd van 25 jaar zeker aan te bevelen.

 

De schoonheidsspecialiste

Een behandeling van een schoonheidspecialiste zorgt voor een goede aanvulling op het thuisgebruik.